Biotech USA Multivitamin For MEN 60 tab.

14,50 €
Kiekis

Norint būti sveikam ir stipriam, vien baltymų, riebalų ir angliavandenių neužtenka – bet kuriam žmogui reikia kartu su maistu gauti ir nemažą kiekį vitaminų, o taip pat ir mikroelementų bei mineralinių medžiagų.

Kodėl būtina gauti vitaminų ir mineralų?

  • ·         Esant padidintam fiziniam krūviui, vitaminų ir mineralų kiekis organizme prakaituojant intensyviai mažėja;
  • ·         Dėl nepakankamo vitaminų ir mineralų kiekio organizme silpnėja imuninė sistema, prastėja maistinių medžiagų įsisavinimas, deguonies apykaita.

Kada vartoti vitaminus ir mineralus?

  • ·         Per mažai gaunant su maistu (pvz.: kai mityba nesubalansuota, valgant nereguliariai, greito maisto įstaigose, mažai šviežių vaisių ir daržovių, ypatingai žiemą kai vitaminų daržovėse itin mažai)

  • ·         Kai sutrikęs įsisavinimas žarnyne (pvz.: sergant kai kuriomis žarnyno ligomis, vemiant, viduriuojant)

  • ·         Kai padidėjęs poreikis (pvz.: sportuojant ar dirbant sunkų fizinį darbą)

  • ·         Kai padidėjęs skysčių netekimas (pvz.: gausiai prakaituojant)

Vitaminai

Vitaminai – smulkiamolekuliniai organiniai junginiai, kurie turi būti gaunami su maistu ir organizmo naudojami ne energijai išgauti (kaip kad maistas), o kaip valdymo, kofermentinės ir panašios medžiagos. Paprastai organizmas vitamino molekulių negamina visiškai arba gamina pernelyg mažai.

Mineralinės medžiagos

Mineralai, kaip ir vitaminai, yra būtini žmogaus organizmui. Jų reikia organizme vykstančioms gyvybinėms reakcijoms – fermentų, vitaminų, hormonų, vandens apykaitai, nervų sistemos veiklai, kraujo ląstelių gamybai, širdies, raumenų darbui, nervų sistemos veiklai. Gaunant pakankamai mineralinių medžiagų gali padidėti organizmo atsparumas infekcijoms. Mineralai svarbūs kaulų, dantų formavimuisi, augimui.

Mineralai skirstomi į dvi grupes – makroelementai ir mikroelementai:

makroelementai - natris, kalis, kalcis, magnis, fosforas, chloras, siera, geležis.

mikroelementai - alavas, cinkas, chromas, fluoras, jodas, kobaltas, manganas, molibdenas, nikelis, selenas, silicis, vanadis, varis.

Makroelementais laikomos tos mineralinės medžiagos, kurių kiekis organizme didesnis. Tos mineralinės medžiagos, kurių organizme randama mažais kiekiais, vadinamos mikroelementais.

Mikroelementų mūsų organizmuose iš tiesų labai nemažai, pavyzdžiui 70kg sveriančio žmogaus organizme apie 4 kg sudaro gryni mikroelementai. Jeigu juos visus pašalinti – organizmas tiesiog nebegalės funkcionuoti.

Organizme nevyksta nei viena reakcija kurioje nedalyvautų mikroelementai. Nežiūrint į jų svarbą, organizmas mikroelementų visiškai netaupo. Kiekvienas lašas prakaito, kraujo, ašaros, kiekvienas skystis savyje turi vienų ar kitų mikroelementų.

Prakaituojant prarandama daugybė reikalingų medžiagų ir ne tik prakaituojant… Ir nėra jokios garantijos, kad papietavus jų atsargos bus atnaujintos.

Vitaminų ir mineralų poreikis

Svarbu suvartoti optimalų kiekį, kadangi tiek vitaminų ar mineralų trūkumas, tiek jų perteklius gali sukelti organizmo fiziologinius sutrikimus. Organizmui gaunant vitaminų nepakankamai vystosi hipovitaminozė, gaunant jų per daug – hipervitaminozė.

Dabar vitaminai ir mineralai išleidžiami saugiomis dozėmis ir su rekomendacijomis, kaip juos vartoti, todėl perdozuoti tampa praktiškai neįmanoma. Nurodoma dozė ir kiek procentų ta dozė sudaro rekomenduojamos paros normos (RPN).

RPN yra ta mažiausia vitamino dozė, kurią vartodami kasdien neturėsime šio vitamino trūkumo. Tačiau trūkumo neturėjimas, mūsų atveju, nereiškia optimalaus kiekio. Jei mūsų tikslas bus, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligų prevencija ar maksimalus augimas sportuojant ši dozė gali viršyti RPN 3-5 ar 10 kartų.

Amino rūgštys

Amino rūgštys yra baltymų sudedamoji dalis. Amino rūgščių molekulės tarpusavyje jungiasi ir sudaro įvairias grandinines struktūras (peptidus), suteikiančias skirtingų rūšių – kaulų, plaukų arba nagų – baltymams specifines savybes. Amino rūgštys – pagrindinis baltymų sintezės komponentas. Baltymų sintezė labai svarbi gyvybės palaikymui, nes ląstelės žūsta ir turi būti pakeičiamos naujomis. Amino rūgščių kompleksai sporte naudojami siekiant greitesnio atsistatymo po treniruotės (superkompensacija).

Multivitamin for Men sudėtyje yra natūralių augalų ekstraktų, taip pat visi vitaminai ir mineralai, reikalingi aktyviam organizmui. Produktas subalansuotas vyrams, praturtintas amino rūgštimis kurios gali padėti pagreitinti raumenų atsistatymą po fizinio krūvio.

Maisto papildas tabletėmis

Grynasis kiekis: 84,6g- 60 tablečių (30 porcijų).

Maistinė vertė   Porcija 2tab. RMV*

Vitaminas A, 1500 µg, 187 %

Vitaminas C, 300 mg, 375 %

Vitaminas E, 67 mg, 558 %

Vitaminas D, 5 µg, 100 %

Vitaminas B1, 50 mg, 4545 %

Vitaminas B2, 40 mg, 2857 %

Niacinas (nikotinamidas), 50 mg, 312 %

Pantoteno rūgštis, 50 mg, 833 %

Vitaminas B6, 25 mg, 1785 %

Vitaminas B12, 50 µg, 2000 %

Folio rūgštis, 400 µg, 200 %

Biotinas, 300 µg, 600 %

Kalcis, 200 mg, 25 %

Magnis, 100 mg, 26 %

Boras, 2 mg, **

Cinkas, 25 mg, 250 %

Varis, 2 mg, 200 %

Manganas, 2 mg, 100 %

Silicis, 4 mg, **

Chromas, 120 µg, 300 %

Selenas, 200 µg, 363 %

Jodas, 150 µg, 100%

L-Glutaminas, 60 mg, **

DL-metioninas, 10 mg, **

L-Argininas, 10 mg, **

L-karnitino tartratas, 10mg, **

Taurinas, 10 mg, **

Cholinas, 10 mg, **

Alfa-lipo rūgštis, 25 mg, **

Inozitolis, 10 mg, **

Polifenoliai (iš camellia sinensis ekstrakto), 9 mg, **

Kviečių želmenys, 20 mg, **

Spirulina, 20 mg, **

Petražolių ekstraktas, 20 mg, **

Spanguolių ekstraktas, 20 mg, **

Likopenas, 950 µg, **

Luteinas, 950 µg, **

Citrusinių vaisių bioflavonoidai, 10 mg, **

RMV* -referencinė maistinė vertė.
**-RMV nenustatyta.

 

Sudedamosios dalys: užpildai (mikrokristalinė celiuliozė, hidroksipropilceliuliozė metilceliuliozės), kalcio karbonatas, L-askorbo rūgštis, DL-alfa-tokoferolio acetatas, magnio oksidas, tiamino mononitratas, L-glutaminas, D-kalcio pantotenatas, nikotinamidas, riboflavinas, selenometioninas, Spirulina milteliai (Spirulina platensis), cinko oksidas, piridoksino hidrochloridas, alfa lipoinė rūgštis, Citrus aurantium (vaisių ekstraktas), cholino bitartratas, lipnumą reguliuojančios medžiagos (stearino rūgštis, magnio stearatas) , kviečių daigų milteliai (Triticum aestivum), petražolių milteliai (Petroselinum crispum), spanguolių milteliai (Vaccinium macrocarpon), likopenas, liuteinas, retinilo acetatas, boro rūgštis, DL-metioninas, L-argininas, L-karnitinas tartratas, taurinas, inozitolis , žaliosios arbatos lapų ekstraktas (Camellia sinensis), silicio dioksidas, vario sulfatas, mangano sulfatas, ciankobalaminas, cholekalciferolis, chromo chloridas, pteroilmonoglutamino rūgštis, biotinas, kalio jodidas.

Alergenai: glitimas.

Vartojimas: 2 tabletės per dieną su valgiu.

Įspėjimai: Laikyti gerai uždarytą, sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.

Prieš pradedant vartoti rekomenduojame pasikonsultuoti su treneriu, sporto gydytoju arba mitybos specialistu. Neviršyti rekomenduojamos paros normos.

Gamintojas: JLM PowerLine Ltd.,  H-1033 Budapest, Huszti st 60

Kilmės šalis: Vengrija